Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

måndag 16 maj 2011

Släpp alla tunga temaplaneringar.....

Den nya läroplanen har ett helt annat fokus på kunskaper.......och nu gäller det att ta vara på de möjligheterna. Någonting som är extra tydligt är det centrala innehållet, alltså olika ämnesdelar våra medarbetare ska möta under högstadietiden.


Och vi som är entreprenöriella pedagoger ser enorma möjligheter till utveckling. Någonting som vi redan har testat är att hela tiden ha med våra medarbetare vid planeringen.....både korta och lite längre planeringar. Det här är ännu ett konkret exempel på hur man kan få fram den inre motivationen.


Den som är delaktig och den som har möjlighet att påverka får ett helt annat driv jämfört med att läraren sätter agendan.



Det enda som krävs är att man som pedagog är mer flexibel......man måste helt enkelt kunna kasta om och göra snabba förändringar. Och det här är någonting som vi, Sara och Johnny, vill föra vidare till andra....

Släpp alla tunga temaplaneringar där tiden mest går åt till mötestid och logistik......Se till att utgå från medarbetarna istället...... var förändringsbenägen, se möjligheter och våga göra någonting annorlunda. Det är just det här som kännetecknar en EPL-pedagog och deras medarbetare....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar