Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

måndag 23 maj 2011

HUR man visar sina kunskaper ska inte spela någon roll!

Det är egentligen helt fantastiskt att vi har kommit upp till över 11.000 besökare på vår entreprenöriella blogg......och det bara under det här läsåret. Konkurrensen är ju tuff i bloggvärlden men intresset för våra medarbetare deras kunskapsresa verkar hålla i sig....

Just nu verkar mediaintresset till stor del riktas kring betyg i förhållande till de nationella proven. Många elever sägs få för höga betyg......Men vi som är entreprenöriella pedagoger ser det på ett helt annat sätt. Kan det vara så att Skolsverige nu har börjat ta till sig av den formativa bedömningen???

Skolverket är ju tydliga när det gäller betygsättning.....pedagogerna ska ta hjälp av all tillgänglig information för att kunna för en rättvis bedömning av kunskaperna...Dessutom ska skolan kunna anpassa både läromedel och lärandemiljöer för varje individ. Sist men inte minst ska varje elev kunna få visa sina kunskaper utifrån det som passar bäst.

Vi, Sara och Johnny, ser det som självklart att alla våra medarbetare ska få en rättvis bedömning. Och vi gör det genom att finnas med under hela läroprocessen....Det betyder att vi gör kontinuerliga bedömningar.

Allt från lärande samtal, individuella medarbetarsamtal, olika typer av redovisningar både enskilt och i grupp. Allt det är och lite till skapar grunden för vår betygsättning.....

Tyngdpunkten ligger alltså på den formativa bedömningen. Och hos våra medarbetare kan aldrig ett nationellt prov ensamt få avgöra vilket betyg man ska få.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar