Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

onsdag 4 maj 2011

Motivationen kommer som ett brev på posten....

Nu finns det nya intressanta rön från USA......det finns tester som i själva verket antyder att intelligens mäter graden av motivation hos en människa.....alltså den som är motiverad och går in för en uppgift når också mycket goda resultat......


Vi, Sara och Johnny, utför naturligtvis inte några intelligenstester på våra medarbetare. Men visst kan vi hålla med om de nya forskningsrönen......att motivationen är A och O för att nå bra resultat..



Och vi som räknar oss som entreprenöriella pedagoger sätter alltid våra medarbetares motivation i främsta rummet........Det handlar alltså om att vi som lärare måste skapa olika lärmiljöer där var och en kan hitta sin motivation......


Och genom att låta våra medarbetare vara delaktiga i planeringen, lösa problem tillsammans, påverka, få möjlighet till coachning, välja redovisningssätt och utvärdera....... så kommer motivationen som ett brev på posten.


Visst stämmer de nya forskningsrönen väl in på våra medarbetare. Men vi, Sara och Johnny, når också ett par steg längre genom att vi har en supermotivation och en vilja att utveckla det entrprenöriella lärandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar