Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

lördag 14 maj 2011

Skolkförslaget slänger vi i soptunnan!

Man kan ju tycka vad man vill om Jan Björklunds nya skolkförslag....att skolk ska kunna skrivas in i betyget. Och visst kanske man kan uppnå lite större närvaro genom att hota med att skolk ska skrivas in i betyget.

Men att tro att närvaro i skolan är samma sak som ett ökat lärande är en ekvaktion som inte går att lösa.... Möjligtvis kan ökad närvaro ge någon form av ytinlärning som ganska snart är bortglömd.

Vi, Sara och Johnny, som räknar oss som entreprenöriella pedagoger har en liten annan uppfattning. Tillsammans med våra unga medarbetare jobbar vi alltid med den inre motivationen.

För oss och för våra medarbetare ska varje so-lektion kännas meningsfull och det ska finnas en röd tråd och ett sammanhang. Och vi kan nog säga att vi har fått till den inre motivationen med vårt entreprenöriella förhållningssätt.....våra medarbetare tycker om att komma till våra EPL-lektioner.

Vi behöver inte "hota" med belöningar eller bestraffningar"....vi jobbar med möjligheterna, delaktigheten och olika former av coachning. Och det här gör att både våra medarbetare och vi trivs, har roligt samtidigt som kunskaperna i våra so-ämnen står i fokus. Hos oss är skolk en bristvara....och Björklunds skolkförslag slänger vi i soptunnan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar