Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

fredag 22 oktober 2010

God morgon Enköping och Vakna Uppsala!!!

God morgon Enköping och Vakna Uppsala är två bra initiativ för att öka kontaktytorna för redan etablerade företagare......Men det är även en bra kontaktyta för näringsliv och skola.

I torsdags hade Vakna Uppsala fokus på entreprenörskap i skolan och den storsatsning som är på gång...........Men det finns en tendens att näringslivet inte riktigt är med på noterna. På Ung företagsamhet har man noterat att "Unga företagare inte tas på allvar".........

Det här är ett problem som finns på fler håll.......I Enköping har vi en hel del företagare som verkligen tar sig tid för de unga. Självklart ska dessa företagare ha en stor eloge......Men det finns fortfarande en hel del företagare som inte har insett vilken potential som ungdomar har när det gäller nytänkande, idéskapande och tasigförsamhet.

Naturligtvis handlar det om ett samarbete......Men det handlar också om att lärare måste bli bättre på att närma sig näringslivet. Man måste helt enkelt marknadföra både sig själv och sina elever..............Kontentan av det hela är att det behövs fler modiga lärare!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar