Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

måndag 18 oktober 2010

Nu behövs det skolledare som VERKLIGEN VILL!!!!!!

Att gå på utbildning är både spännande och kul. Just nu sitter vi, Sara och Johnny, och svettas inför vårt utvecklingssarbete som ska lämnas in i dag. Men visst är det bra att få några andra som synar vårt sätt att tänka och jobba med det entreprenöriella förhållningssättet.

Någonting som slår oss hela tiden är varför det är så svårt att få något riktigt drag på det entreprenöriella lärandet runt om i Sverige. Visst, det pågår en hel del saker och det är ju bra......men oftast blir det bara enstaka inslag. Alltså olika aktiviteter under en mycket begränsad tid. Och det är sällan som skolor och lärare låter det entreprenöriella förhållningssättet genomsyra vardagen.


Vid det här laget har vi faktiskt hunnit plöja igenom hel del entreprenöriell litteratur och någonting som framkommer hela tiden är att skolledarna inte är med på banan. Visst säger man att det entreprenöriella lärandet är viktigt att satsa på. .....Men när det kommer till kritan och rektorerna ska plocka fram sin egen entreprenöriella förmåga då är det plötsligt stopp........Och mönstret verkar gå igen i hela Sverige.........


Det som behövs är självklart drivande pedagoger.....Men det behövs också skolledare som VERKLIGEN VILL!!!!!!!!!!!!!! Varför inte snegla lite mer på näringslivet - att få intryck från andra miljöer kan väl aldrig vara fel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar