Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

lördag 9 oktober 2010

Här finns inspiration att hämta!

Det blev ett besök på företagarnas hemmaplan......företagsmässan i Uppsala. Och dagen till ära så fanns det en uppsjö av företagare på plats. Och så gott som alla smakritningar var representerade...cateringföretagare, byggföretag, personlig rådgivning, hälsoprofeter och affärsbankerna förstås....
Det märks verkligen att det är fråga om professionella entreprenörer som ställer ut.....Man är riktigt "på" när besökarna går förbi. Och naturligtvis så passade vi på att ta tillfället i akt...... det blev många och långa pratstunder kring både företag och entreprenörskap i skolan.

Företagarna på mässan var självklart intresserade av att lyfta fram sitt eget koncept. Men det visade sig också att det fanns ett stort intresse att bidra med entreprenöriellt tänkande till skolan.



Väldigt många av de entreprenörer som vi pratade med har många bra saker att bidra med till skolan. Man har unika kunskaper och erfarenheter som det går alldeles utmärkt att omforma så att det passar inom ramen för skolans styrdokument.

Och det bästa av allt är att företagarna vill hitta formerna för ett samarbete.......Men det finns ett men.....Det är väldigt sällan som skolor tar kontakt med företagen.......här finns det någonting att jobba på för skolfolket. Och det gäller både pedagoger och skolledare!!!

Att etablera kontakter mellan skola och näringsliv är ju någonting som Entreprenörerna på Bergvreten har blivit ganska duktiga på om vi får säga det själva.......och efter den här mässdagen så har utsikterna ökat väsentligt när det gäller hitta nya samarbetspartners.......det var en oerhört bra dag.....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar