Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

torsdag 21 oktober 2010

Vi har i alla fall bestämt oss!!!!

Visst är det riktigt, riktigt roligt att Enköping har fått priset som årets nyföretagarkommun. Och visst är det väl så att det finns ett ganska aktivt program för att få till fler företag i kommunen........men resan att öka företagandet har bara börjat.


Men det handlar inte bara om företagande.........det gäller också att få fram det rätta "virket". Och det som behövs är kreativa människor som vågar satsa på sina idéer...... Och för att nå dit behöver vi börja i skolan.........och det är ju här som det entreprenöriella lärandet kommer in.


Men det behövs fler pedagoger som vågar och vill tänka nytt. Vi, Sara och Johnny, som driver det pedagogiska konceptet Från ord tillhandling känner oss i bland ganska ensamma.....Visst finns de väl pedagoger och skolledare som vill.........men så mycket mer än så är det inte.


Vi har i alla fall bestämt oss att ge järnet när det gäller entreprenörskap i skolan.......och det ger ju ringar på vattnet även utanför kommunen. I dagarna har vi fått en inbjudan att delta som inspiratörer när Uppsalas skolledare, näringlivet, Skolverket och politiker ska träffas......Och självklart vill vi bidra med vårt sätt att arbeta entreprenöriellt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar