Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

lördag 2 oktober 2010

Man måste våga förändra gamla mönster......

Gårdagens besök på Nyföretagarcentrum gav verkligen mersmak.........och varje gång man möter nya kreativa arbetsplatser utanför skolans väggar så händer det någonting med tänkandet........

Man får genast en massa nya idéer och tankar kring schyssta pedagogiska upplägg. Och nästa steg blir ju att överföra alla gobitarna till kreativa och aktiva undervisningsformer.

Ett sätt är ju att jobba entreprenöriellt och se till att det finns ett samarbete mellan skolan och näringslivet. ........

Och vi, Sara och Johnny, har ju sett en mängd med fördelar när man anammar det entreprenöriella förhållningssättet........och det allra viktigaste är att våra "medarbetare" i slutändan har lyckats nå högre kvalitativa nivåer, som man säger på skolspråk.

På "vanlig svenska" så betyder det att det entreprenöriella förhållningssättet ger fler elever möjlighet att nå både godkända och högre betyg.

Men det som behövs är fler pedagoger som vågar tänka i nya banor...........man måste alltså vilja förändra gamla mönster och man måste hitta andra sätt att lära sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar