Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

lördag 30 oktober 2010

Man måste inspirera, organisera och tänka nytt!!!

Entreprenöriellt lärande finns snart inskrivet i var och varannan skolplan runt om i Sverige. Men det är inte samma sak som att det händer någonting......att vara entreprenöriell handlar till stor del om att göra.

Den forskning som finns visar ganska tydligt vilka hinder som måste övervinnas för att entreprenörskap i skolan ska få full genomslagskraft. Och visst finns det väl en och annan lärare som känner lite rädsla inför det "nya".....

Men forskningen visar också att det är skolledarna som måste med på tåget.....och med det menas att rektorerna inte bara ska vara med i debatten och vrida och vända på begreppet entreprenörskap. Skolledarna MÅSTE inspirera, organisera och tänka nytt på ett helt annat sätt än tidigare. Och framför allt så måste man våga.......

En skolledare som verkligen vågar är Anna Fredqvist på Design&Collage Construction i Västerås. Här finns en skola som inte liknar någonting annat.....en riktigt spännande friskola som visar på både nytänkande och mod.

http://www.hermods.se/designochconstructioncollege/Orter/Vasteras/

Om man ska komma någonstans med den entreprenöriella utvecklingen så måste man utöka sitt nätverk. Alltså vara nyfiken och på......Självklart har vi, Sara och Johnny, etablerat en kontakt med Anna Fredqvist. Och inom kort ska vi ta oss till Västerås.

Men vi nätverkar även åt andra hållet....alltså i Uppsala. Vi har redan haft några givande kontakter med Andreas som är projektledare för entrenöriellt lärande i Uppsala. Och fler blir det.....Vi har nämligen blivit inbjudna till Uppsala för att sprida vårt koncept Från ord till handling.

Vi ska alltså inspirera och övertyga att det entreprenöriella förhållningssättet är här för att stanna. Det blir onekligen en spännande dag.....och det kommer att dyka upp skolledare från alla nivåer, politiker, lärarutbildare från universitet samt representanter från Skolverket och Svenskt näringsliv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar