Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

fredag 19 november 2010

Den som ger han får.........

Veckan börjar lida mot sitt slut.....och det har varit en givande men intensiv vecka. Att "ragga" företag kräver både tid, engagemang och eget driv. Men visst är det kul när det nappar som det gör......alltså att skola och näringsliv börjar närma sig varandra lite mer.

Den som regelbundet läser Svenskt Näringslivs nyhetsbrev vet att man just nu genomför en entreprenöriell fortbildning för lärare runt om i landet...............Och vi, Sara och Johnny, har ju redan varit i väg så klart.

Själva fortbildningssatsningen drar nu vidare i Sverige och snart är det några hundra lärare som fått mer entreprenöriellt i sin ryggsäck. Sen kan man ju bara hoppas att det blir lite mer fart på den entreprenöriella skolutvecklingen.

Och visst är det väl så att skolutveckling kräver både tid och engagemang från den enskilde läraren, sen får skolledarna tro vad de vill. Och nog är det väl så att man ibland kan fundera på om det är värt allt slit....????

Men det finns en annan sida av myntet också.........den som ger han får.......Alltså att driva entreprenöriell skolutveckling ger väldigt mycket tillbaka.......


  • man får engagerade och kreativa "medarbetare"
  • man får upp intresset för so-ämnet
  • man får "medarbetare" som höjer sina betyg genom att gå Från ord till handling
Och sist men inte minst:

Vi, Sara och Johnny, har roligt på jobbet tackvare det entreprenöriella förhållningssättet. Och det smittar av sig.........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar