Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

måndag 1 november 2010

Det är ju så här vi jobbar!

Psykologen Leif Strandberg föreläste för hela skolan idag......och det var både en riktigt bra upplevelse men också en slags bekräftelse. Den här dagen hade fokus på utvecklingspsykologiska teorier och särskilt på Vygotski......


Och då man ju fråga sig var det entreprenöriella tänkandet kommer in tillsammans med Vygotski??????...

Men faktum är att redan efter ett par minuter kunde vi konstatera att DET ÄR JU SÅ HÄR VI JOBBAR.......alltså att en stor del av konceptet FRÅN ORD TILL HANDLING har sina rötter hos denne mäktiga tänkare.


Vi, Sara och Johnny, är helt på det klara med att kunskapsutveckling sker mellan människor. Och den som har besökt våra entreprenöriella timmar vet också att coaching och samtal mellan oss lärare och våra "medarbetare" bidrar till den utvecklingen.

Det handlar alltså om att skapa utvecklingszoner där man kan surfa på varandras kompetenser. Och det i sin ur gör att man kan upptäcka saker man inte kunde förrut......

Vygotski säger också att rummet har stor betydelse för lärandet. ....och därför försöker vi också erbjuda olika arenor där man både kan träna och visa upp sina kunskaper. Ett konkret exempel på det är ju valfinalen i fullmäktigesalen. Här fick vi, Sara och Johnny, verkligen se att våra medarbetare kunde ta ett extra steg på kunskapsstegen.


Konceptet FRÅN ORD TILL HANDLING innebär ju att vi blandar både teori och praktik.......och vi vill ju att våra medarbetare ska kunna gå från det konkreta till det abstrakta. Och med den här dagen i ryggen kommer vi lättare att kunna utveckla det som vi brinner för....nämligen det entreprenöriella lärandet i skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar