Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

lördag 27 november 2010

Här hittar man inga gamla skolstrukturer!!!

Det har varit en händelserik vecka......och vi Sara och Johnny, har haft en hel del att stå i utöver att möta våra "medarbetare". Vi har varit på turné bland företagare och vi har haft en givande presentation och ett bra samtal med skolledningen.


Men vi har också besökt en superentreprenöriell skola.....som inte liknar någonting annat. I veckan besökte vi Design & Construktion Collage i Västerås.




För ett par veckor sedan tog vi kontakt med Anna Fredqvist som är rektor på den nystartade gymnasieskolan DCC i Västerås......Och Anna som gärna utökar sitt kontaktnät och samtidigt visar upp sin skola nappade förstås.
http://www.hermods.se/designochconstructioncollege/Orter/Vasteras/


Det blev en bra träff med Anna......och vi fick med oss ännu mer i vår entreprenöriella ryggsäck. På DCC ser man möjligheter i allt...... Först och främst har man lyckats inreda lokalerna på ett ungdomligt, modernt och proffsigt sätt.......och ska man lära sig på nya sätt är miljön en viktigt faktor.

På DCC är elevmedverkan någonting som gäller....här träffas både pedagoger och elever på ett otvunget sätt.........och det skapar givetvis en schysst atmosfär och ett bra socialt klimat. Och här finns rektorn mitt bland alla elever hela dagarna......
Om man som elev vill förändra eller bara snacka lite är det bara att slinka in till Anna som tar sig tid. Riktigt imponerande.

Någonting som också är riktigt ímoponernade är det pedagogiska förhållningssättet när det gäller betyg och bedöming. Här är det formativ bedömning som står i fokus och ingenting annat.
Att besöka andra entreprenöriella skolor är någonting som är riktigt bra......först och främst får man nya idéer och man ser ännu fler möjligheter....Men vi, Sara och Johnny, förstår mer och mer att vi verkligen är inne på rätt spår. Vi har kommit långt i vårt entreprenöriella tänkande och vårt koncept Från ord till handling håller en hög kvalitetet.
Dessutom är vi inne på rätt väg när det gäller vårt sätt att göra kvalitativa bedömningar av våra "medarbetare".....alltså formativa bedömningar.
Visst krävs det både tid, kraft och engagemang för att hitta andra skolor som är ute på den entreprenöriella banan. Men det ger väldigt mycket tillbaka.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar