Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

onsdag 10 november 2010

Men det är precis tvärt om!

Det här med entreprenöriellt lärande är alltid lika spännande. Väl hemma efter en fortbildningsdag så blir det alltid lite snack med kollegorna.......och varje gång så är det samma diskussioner.

Allt för många lärare och skolledare tror att ett entreprenöriellt förhållningssätt alltid ska innebära ett ämnesövergripande tema som ska vara stort och krångligt.......

Men det är precis tvärtom..... Den som vill arbeta entreprenöriellt kan göra det i sitt eget ämne eller tillsammans med andra.

Att tvingas in i ett samarbete bara för att man tillhör samma arbetslag tror vi inte på......Och precis som med allt entreprenöriellt är det viktigaste att man vågar göra någonting på sitt eget sätt.

Vi, Sara och Johnny, har hittat vår entreprenöriella nisch i so-ämnet och den tänker vi behålla och utveckla på vårt sätt. Sen är det upp till andra lärare att fundera ut hur de kan arbeta entreprenöriellt i sina ämnen. Och man ska inte göra det svårare än vad det är.....men man måste visa lite mod och en stor portion vilja.

Men de entreprenöriella ämnesfunderingarna är ett jobb som varje ämneslärare själv får ta tag i på sin kammare..........självklart kan vi ge tips och råd till den som vill. Men vi kommer aldrig att försöka övertyga de som inte vill vara med på tåget...........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar