Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

tisdag 30 november 2010

Det blev en rejäl succé!

Vilken dag!!!!!! Det blev verkligen succé när vi deltog på inspirationsseminariet som hölls på Katalin i Uppsala. Alltså en heldag med entreprenörskap från förskola till gymnasium....Och vi, Sara och Johnny, fick vara de som representerade det entreprenöriella lärandet i grundskolan.

Med hjälp av en tydlig presentation och enhetlig klädsel fick vi bidra med våra tankar och idéer när det gäller entreprenörskap i skolan. Och det blev bra respons från publiken........

Dessutom fick vi skriva in ytterligare kontakter i vårt "kundregister".........Det blev allt från kommunala gymnasieskolor och friskolor i Uppsala till privata företag och regionchefen på Svenskt Näringsliv.....Nu har vi någonting att bearbeta.


Våra "allra bästa medarbetare" fanns också på plats. Alltså våra pristagare från i våras....... Erik, Madde och Michaela. Och med hjälp av de så kunde vi visa att "Från ord till handling" är att räkna med.

Och vi, Sara och Johnny, är grymt imponerade......alltså att våra tidigare "medarbetare" väljer att ta ledigt från sina gymnasieskolor för att få vara med och sprida det entreprenöriella lärandet, helt fantastiskt. Vilka supermedarbetare....men så är de rejält "sålda" på det här med entreprenöriellt lärande.


Inte nog med att man tog sig tid.........Man gjorde en superbra presentation också. Och man berättade hur det var att jobba entreprenöriellt under sista delen av högstadiet. Man fick alltså visa hela publiken vilket entreprenöriellt register som man fått med sig.........



Men självklart var det fler inspiratörer som bidrog till en mycket värdefull dag. Först och främst mötte vi Andreas Christoffersson som är projektledare för Uppsalasatsningen när det gäller entreprenörskap i skolan eller GNISTAN som man kallar den i Uppsala.

Andreas var den som såg till att tekniken fungerade och han höll också tiden när alla pratglada entreprenörer började ta för mycket utrymme.

Ska man skapa trovärdighet och engagemang en sån här dag måste man ha på fötterna......politiker, förskolan, grundskolan och gymnasiet hade ju sina representanter Och dessutom fanns Umeå universitet på plats......och när det gäller entreprenöriellt lärande med fokus lärarutbildningen så är det Åsa Falck-Lundqvist som gäller....Hon var lika inspirerande som alltid.

Om man ska få ut någonting extra av en sån här dag så måste man ta kontakter och samtidigt sälja sitt koncept........Och om det är någonting som vi, Sara och Johnny, börjar bli bra på så är det att sälja.......men med konceptet "Från ord till handling" i bagaget så är det inga större problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar