Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

lördag 13 november 2010

Det man gör förstår man....

Det finns ett uttryck som väldigt bra beskriver hur vi, Sara och Johnny, ser på kunskap och det entreprenöriella förhållningssättet.


  • Det man hör glömmer man!
  • Det man ser minns man!
  • Det man gör förstår man!

Det här uttrycket är också en av huvudingredienserna som vi bär med oss när vi utvecklar konceptet "Från ord till handling".


Någonting som är riktigt spännande är att lyssna på lärare och deras tankar kring kunskap och pedagogik......Och det är ganska ofta som vi, Sara och Johnny, får höra att " så där vill jag också jobba i mitt klassrum".

Och så långt är allting gott........men sedan händer ingenting mer......VARFÖR?

Jo, det entreprenöriella lärandet måste börja inne i varje lärares huvud innan man kan överföra sina idéer i klassrummet. Det är läraren som måste ta första steget och visa på mod och tasigförsamhet. Vägen till kunskap handlar inte bara om ett visst antal sidor i boken och rätt svar i facit.

Och varje vecka möter vi kollegor som vägrar att släppa det traditionella sättet.......visst man säger att man vill förändra och utveckla sin pedagogik. Men när det kommer till kritan så är det de gamla vanliga proven, ofta med kvantitativa frågor, som används hela tiden.

Och vi, Sara och Johnny, ser eländet varje vecka...år ut och år in. Självklart kan man använda sig av en mer traditionell pedagogik - men inte jämt. Och man måste definitivt kunna erbjuda andra lärstilar. Riktigt dit har inte skolan kommit än......

Och det är ju här som det entreprenöriella lärandet kommer in. Det entreprenöriella förhållningssättet är naturligtvis inte heltäckande. Men det är ett bra hjälp på vägen att få fler elever att uppnå målen.

Märkligt nog så verkar det vara mer eller mindre samma ämnen som har den traditonella pedagogiken som sin livsfilosofi.....ingen nämnd och ingen glömd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar