Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

tisdag 9 november 2010

Sökes: Framtidens medarbetare!

Framtidens medarbetare sökes.....var ett seminarierna på dagens kompetensutveckling med Svenskt Näringsliv. Det var nästan 200 lärare som hade samlats på Älvsjömässan idag....Och det som var gemensamt var målsättningen att öka det entreprenöriella lärandet i skolan.

Självklart var vi, Sara och Johnny, på plats........Och dagen bjöd också på två bra workshops. Först ut var "Entreprenörskap i skolan - praktiken" och under eftermiddagen handlade det om "Samverkan mellan skola och arbetsliv i praktiken".

Det bästa med dagen var att man fokuserade på det praktiska......alltså hur lärare ska göra för att komma i gång med sitt entreprenöriella förhållningssätt i klassrummet.



Med oss hem har vi många nya entreprenöriella tankar och tips.........Vi har helt enkelt fått bra påfyllning, vilket gör att vi lättare kan utveckla konceptet "Från ord till handling".

En sån har dag gör också att man kan mingla runt bland kända och okända entreprenörer.......och hur konstigt det än kan låta så börjar vi bli mer eller mindre kända i många entreprenöriella sammanhang..........Och vårt koncept uppskattas eftersom vi gör en tydligt koppling till de samhällsorienterade ämnena.

Det som oftast skiljer vårt sätt att jobba är främst att vi låter det entreprenöriella förhållningssättet genomsyra alla fyra so-ämnena, alltså ett långsiktigt tänkande.

Och det ska jämföras med många tidsbegränsade entreprenöriella aktiviteter eller jippobetonade temadagar som förekommer på allt för många skolor........Vi, Sara och Johnny, är helt klart inne på rätt spår.....och nu kör vi vidare på det vi tror på.

2 kommentarer:

  1. Låter mycket intressant, framförallt att ni arbetat med hur man kommer igång med det entreprenöriella lärandet, något vi kan använda på skolan i kompetensutvecklingssyfte?
    Delar helt er reflektion att det är viktigt att det entreprenöriella genomsyrar det dagliga arbetet och inte blir ett jippo.
    Ser fram mot en träff! Kan vi boka en tid?
    //Pelle

    SvaraRadera
  2. Du kan vara alldeles lugn...inbjudan kommer!

    Den som väntar på något ENTREPRENÖRIELLT väntar aldrig för länge!

    SvaraRadera