Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

fredag 5 november 2010

En entreprenöriell förpackning!

Att både skola och näringsliv har en hel del att lära av varandra är väl inget nytt. Men den stora frågan är väl hur man närmar sig varandra......Någonting som kan vara en inkörtport är det skolmaterial som ekonomifakta har tagit fram: http://www.ekonomifakta.se/sv/stand-alone/Skolmaterial/

Det här är ett material som passar från de som går i nian och i gymnasiet. Vad sägs om ekonomijeopardy eller ett bra bildspel om konjunkturen. Visst ska de erkännas att det inte är särskilt mycket entreprenöriellt tänkande i materialet......Men det kan bli en bra grund för att kunna förstå hur samhällsekonomin fungerar i Sverige.


Och med lite fiffiga lärare kan man förmodligen utveckla ett entreprenöriellt förhållningssätt med hjälp av ekónomimaterialet. För så är det nästan jämt.......det finns ingenting som är färdigt att bara hämta hem......det entreprenöriella får man stå för själv.

Snart kommer vi, Sara och Johnny, tillsammans med våra "medarbetare" att börja jobba med affärsidéer och företagande. Och sannolikheten är ganska stor att delar av ekonomifaktas skolmaterial kommer att finnas med.....men i en entreprenöriell förpackning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar