Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

lördag 20 november 2010

Nu får vi forskarbesök!

Den ena arbetsveckan hinner knappt avslutas förrän den andra tar vid......åtminstone är det entreprenöriella tänkandet i gång. "Från ord till handling" är ju ett koncept som till stor del bygger på samarbete och samverkan med aktörer utanför skolan.

Ett exempel på det är ju den entreprenöriella fortbildning som vi, Sara och Johnny, tar del av. Både fortbildningen hos Svenskt Näringsliv och Skolverket har visat sig vara oerhört värdefulla utbildningar för oss....... Men det är minst lika viktigt med företagarna och deras entreprenöriella kunskaper.

Och visst kan man tycka att det skulle räcka, att man skulle kunna sätta sig ner och vara nöjd ...........men ska man kunna få en bredare syn och mer kunskap kring det entreprenöriella förhållningssättet så krävs det mer.....Och mer blir det redan nästa vecka.....



På måndag får vi nämligen besök från Mälardalens högskola......Det betyder alltså att vi kommer att få förmånen att samverka med en forskare inom det entreprenöriella området.
Vem är det då som kommer till Bergvreten?
Jo, det är Karin som har disputerat på entreprenöriella processer i skolan. Och hon kommer att vara med oss under en stor del av dagen. Självklart kommer Karin att få möta våra "medarbetare" och hon kommer att få att se hur Uppdrag Asien fungerar i praktiken.
Det här gör att vi utvecklas:
Svenskt Näringsliv, lokala och rikstäckande företagare, Skolverket och kontakt med Mälardalens högskola gör att vårt utvecklingsarbete kan fortsätta. Vi får hela tiden input som vi kan överföra till en entreprenöriell pedagogik........men det är ju också så som konceptet "Från ord till handling" fungerar....från det abstrakta till det konkreta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar